Garage Het Baken krijgt een branddetectie systeem

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft besloten om na de tweede felle brand in de garage onder Het Baken maatregelen te nemen. Er wordt een automatische branddetectiesysteem aangebracht.

Als eigenaar van het pand is er advies gevraagd of het noodzakelijk is actie te ondernemen om een brand in de toekomst te voorkomen of schade te beperken. Het pand voldoet aan alle eisen als het gaat om brandpreventie. De brandweer was in januari snel ter plaatste dankzij een melding van een oplettende voorbijganger. Er is besloten een branddetectiesysteem in de parkeergarage aan te brengen. Dit is geen vereiste, maar het tijdig alarmeren van de brandweer vinden wij zelf wenselijk zodat de schade bij een eventuele volgende brand beperkt blijft”, zegt een woordvoerster.

Lees hier het volledige artikel.

ExcelAir heeft al in een eerder geplaatst nieuwsbericht gepleit voor de toepassing van een branddetectiesysteem in parkeergarages die kleiner zijn dan 1.000m2. In dergelijke garages veelal gelegen onder apartementencomplexen kunnen gemakkelijk 40 voertuigen worden gestald. Een gemiste kans om hier minimaal een branddetectie systeem te eisen stelt ExcelAir. De toepassing van een LIST branddetectie systeem houdt in dat een beginnende brand niet vroegtijdig ontdekt kan worden daar een LIST systeem immers uitsluitend op warmte reageert. ExcelAir pleit daarom altijd voor snelle rookdetectie op basis van aspiratie om een beginnende brand tijdig te ontdekken. Geeft u vragen neemdan gerust contact op met onze specialisten.