Met een Computational Fluid Dynamics-berekening (CFD) kunnen we controleren of je brand- en ventilatiesystemen goed werken. We voorspellen dan de brandsituatie in een parkeergarage, waardoor we kunnen checken hoe het ventilatiesysteem werkt. Belangrijk, want het grootste gevaar bij een parkeergaragebrand is de snelle rookontwikkeling: daardoor gaat vluchten moeilijker en kan de brandweer minder goed ingrijpen.

In de NEN 6098 staat dat je bij garages groter dan 2.500 m² moet aantonen dat je ventilatiesysteem de rook goed afvoert waardoor er meer zicht is. Daardoor kan de brandweer namelijk beter op de brand af.

Hoe we deze berekening uitvoeren? We zetten een driedimensionaal model van de parkeergarage op. Daar verwerken we de technische installaties en regelstrategieën in met wiskundige formules. Zo controleren we alles op kleinere schaal.

We voeren deze CFD-berekeningen regelmatig uit: dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we dat inmiddels snel en nauwkeurig. Je bent dus altijd verzekerd van een betrouwbare uitkomst. Hieronder zie je een voorbeeld van een CFD-berekening van een parkeergarage. Benieuwd naar meer? Neem contact met ons op.

Laatste Nieuws

Neem contact met ons op

Contact Us
reCAPTCHA