• Diensten /
  • Parkeergarageventilatie systemen

Parkeergarageventilatie systemen

Veel parkeergelegenheden bevinden zich ondergronds. Voor  deze ondergrondse parkeergarages is ExcelAir de specialist op het gebied van ventilatie, gasdetectie en branddetectie systemen. Stuwkrachtventilatie is niet meer weg te denken in de nieuw te bouwen parkeergarages. Ook de te renoveren oudere garages worden veelal voorzien van een dergelijk stuwkrachtventilatie systeem.

Maatwerk
De toepassing van een stuwkrachtventilatiesysteem vereist een deskundige projectie. Met zeer ruime ervaring en vele referentie projecten bent u aan het juiste adres bij ExcelAir. Middels geavanceerde berekeningen wordt het meest optimale ventilatiesysteem bepaald. Door een variërende inbouwhoogte en bouwkundige vormgeving is ieder project maatwerk.

Voor iedere garage een passend product
Auto’s worden steeds hoger. Die ontwikkeling vraagt eigenlijk meer bouwhoogte, maar dat vergt extra bouwkosten. Met behoud van een grote doorrijhoogte wordt er steeds meer nadruk gelegd op compacte inbouwapparatuur. Het productenpakket biedt  platte CPC stuwkrachtventilatoren. Een oer hollands product voorzien van een uniek lage inbouwhoogte. Deze ventilatoren leveren in sommige gevallen twee keer zo veel stuwkracht als traditionele ronde stuwkrachtventilatoren. Met de platte uitblaas wordt de impulskracht veel beter verdeeld. Bovendien is de uitblaashoek mechanisch van het plafond afgebogen. Daardoor wordt een veel beter rendement verkregen.

Het huidige assortiment is kenmerkt zich met een unieke CPC stuwkrachtventilator met een inbouwhoogte van slechts 200mm en een stuwkracht van maar liefst 20 Newton.Verder bestaat het pakket uit CPC stuwkrachtventilatoren van 250 en 300mm inbouwhoogte, met respectievelijk een stuwkracht van 50 en 100 Newton. Door zijn ranke en slanke vormgeving draagt de CPC ventilator voorts bij tot een architectonisch verantwoorde inrichting van parkeergarages. Met een ExcelAir stuwkrachtventilatiesysteem wordt voldaan aan de huidige en toekomstige veiligheidseisen.

Voordelen:
Geen fysieke brandcompartimentering noodzakelijk, besparing op branddeuren en scheidingswandenluchtkanalen zijn overbodig. Energetisch verantwoorde exploitatie door sturing op basis van een gasdetectiesysteem.

MEER REFERENTIES