ExcelAir werkt met speciaal ontwikkelde frequentie-sinusomvormers van 0,37 tot 15 kW (NFO). Onze unieke gepatenteerde technologie gebruiken we voor de motorbesturing van elektromotoren. Onze technologie werkt anders dan die van andere fabrikanten. Onze NFO-regelaar hervormt de frequentie van de sinuscurve, maar behoudt de zuiverheid van die curve. Dat zorgt voor minder schade aan lagers, omdat onze technologie geen lagerstromen creëert, waardoor motoren kosteneffectief en ononderbroken werken.

We zetten de voordelen op een rijtje:

  • Simpel

Afgeschermde EMC-bekabeling is niet meer nodig. Bij renovatieprojecten kun je gewoon de bestaande bekabeling gebruiken, en voor nieuwe projecten is standaardbekabeling goed.

  • Stil

De NFO-regelaar levert sinusvormige spanning. Dat betekent dat de omvormer storingsvrij is, zonder elektromagnetische interferentie. Bij andere frequentieregelaars wordt de spanning opgedeeld in kleine pulsen. Dat kan zorgen voor elektromagnetische inferentie in de kabels en in de lucht. Met onze NFO-regelaar werken ventilatoren een stuk stiller!

  • Straling

Met deze nieuwe regelaar is er geen EMC-straling meer, waardoor andere apparatuur geen storingen veroorzaakt.

  • Lagerproblemen

Het is bekend dat de lagers van ventilatoren sneller slijten door het toepassen van frequentieregelaars. Daardoor is vervanging vaak noodzakelijk, maar dit is een arbeidsintensief proces, waarbij het productieproces ook nog eens stil moet liggen.

Onze NFO-regelaars verlengen de levensduur van de motoren. Je bespaart daarnaast ook op de vervanging van de lagers én gaat materiaalverspilling tegen.

  • Ervaring

We delen graag onze ruime ervaring met deze unieke serie NFO-regelaars met je. We leveren de regelaars niet alleen, maar zorgen ook voor het aanleggen en inbedrijfstellen!

Laatste Nieuws

Neem contact met ons op

Contact Us
reCAPTCHA