Ondergronds parkeren zorgt wel voor extra voorwaarden. Auto’s produceren de giftige, schadelijke, en explosiegevaarlijke stoffen koolmonoxide (CO), stikstofdioxide (NO2) en LPG. Daarom moeten parkeergarages volgens de NEN2443:2013 een gasdetectiesysteem hebben. Deze installatie monitort de luchtkwaliteit en bewaakt de concentratie van CO, LPG en NO2 in de lucht. Bij te hoge waardes kan het ventilatiesysteem worden ingeschakeld.

Waarom is LPG-detectie belangrijk?
Het gasdetectiesysteem kijkt ook naar de hoeveelheid LPG in de lucht. In Nederland rijden nog steeds voertuigen op LPG. Als de gastank in een afgesloten ruimte begint te lekken, ontstaan er gevaarlijke situaties.

Zijn LPG-voertuigen toegestaan in jouw parkeergarage? Dan is een LPG-detectiesysteem verplicht. Deze installatie is samengevoegd met ons CO-detectiesysteem. Al onze gasdetectiesystemen hebben ook een ontruimingsinstallatie: bij te hoge gasconcentraties worden mensen automatisch gewaarschuwd.

Sensalert gasdetectiecentrale
Met onze jarenlange ervaring hebben we een eigen gasdetectiecentrale ontwikkeld, speciaal voor parkeergarages. Deze systemen passen we door heel Nederland toe.

We blijven ontwikkelen, want stilstand is achteruitgang. Met ons bussysteem voor de ExcelAirkabel kun je sensoren zoals waarschuwingsborden door elkaar lussen, door deze met onze speciale ExcelAir mulitkabel te verbinden. Dat scheelt een hoop buisleidingen en bekabeling.

Daarnaast is het mogelijk om het systeem op afstand uit te lezen. Daardoor kun je bij problemen snel ingrijpen. Tot slot kunnen we het detectiesysteem uitbreiden met gassen zoals diesel (NO2) en aardgas (CH4).

Heb je vragen over het gasdetectiesysteem? Neem dan vooral contact met ons op!

Laatste Nieuws

Neem contact met ons op

Contact Us
reCAPTCHA