Autobrand in parkeergarage Oegstgeest

Autobrand te Ede

In een parkeergarage aan het Clusiushof in Oegstgeest op zondagmiddag 21 juni een oude Maserati in brand gevlogen.

De brand ontstond toen de eigenaar de parkeergarage wilde uitrijden. De brandweer heeft het vuur snel kunnen blussen, maar kon niet voorkomen dat de auto en de parkeergarage forse schade opliepen.

Het bovenstaande artikel is te lezen op leidschdagblad.nl.

Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling. ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is nummer 12 dit jaar. De brand heeft beperkt tot 1 auto.

Belangrijk is dat een brand tijdig wordt ontdekt. Bij parkeergarages groter dan 1.000m2 is een brandmeldinstallatie verplicht conform het bouwbesluit. Bij garages kleiner dan 1.000m2 is een brnadmeldinstallatie vanuit het bouwbesluit niet verplicht maar kan uiteraard wel op vrijwilige basis worden aangebracht. Zeker gezien de laatste ontwikkelingen waarbij brandweer nederland het gevaar van het stallen van electrische voertuigen in parkeergarages onderkent kan het wellicht een overweging zijn om voor bestaande parkeergarages een brandmeldinstallatie aan te brengen. Wij adviseren u graag.