Appartementencomplex ontruimd om brand in parkeergarage in Eibergen

In een parkeergarage onder een appartementencomplex aan de Koningsbult in Eibergen heeft vrijdagavond 17 februari een brand gewoed in één of meerdere auto’s. De brand was dusdanig groot, dat de brandweer besloot het hele appartementencomplex uit voorzorg te ontruimen. De brandweer kwam met drie blusvoertuigen en twee extra waterwagens ter plaatse bij de Koningsbult, om controle te krijgen over het vuur. Ook werd extra ademlucht en drinken gebracht voor de brandweerlieden die aan het werk waren. Volgens een videocorrespondent die ter plaatse ging, was er forse rookontwikkeling zichtbaar. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland geeft te kennen dat bewoners worden opgevangen in de nabijgelegen basisschool Het Simmelink. De brandweer zou iemand met een ladder van het balkon hebben gered. Rond 21.15 uur liet de Veiligheidsregio weten dat het sein brand meester was gegeven en dat de schade wordt opgenomen.

Lees hier het volledige artikel op de website van Omroep Gelderland.

Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling. ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is voor zover onze informatie strekt nummer 2 in 2023.

Ook bij parkeergarages die niet op basis van het bouwbesluit (< 1.000m2) voorzien dienen te worden van een verplichte brandmeldinstallatie is het raadzaam om deze wel te voorzien. Zeker wanneer er geslapen wordt in bovenliggend complex zie ons eerder geplaatste nieuwsartikel. Deze brandmeld installatie kan er voor zorgen dat de brand tijdig wordt ontdekt en dat bewoners het pand tijdig kunnen verlaten. ExcelAir kan u hierin adviseren.