Veel rookontwikkeling bij grote brand in parkeergarage MST in Enschede

Een autobrand heeft eind oktober voor veel rookontwikkeling gezorgd in een parkeergarage bij ziekenhuis het MST in Enschede. De brandweer had de brand vrij snel onder controle. De brandweer schaalde al snel op naar grote brand. In de garage was sprake van forse rookontwikkeling. De eerste rook trok richting de binnenstad, maar dat werd al snel minder. Wel bleef een rooklucht hangen. Eén persoon heeft wat rook ingeademd.

Lees hier het volledige artikel op de website van Tubantia.

Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling. ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is voor zover onze informatie strekt nummer 6 dit jaar.

Door een snel reagerend branddetectiesysteem kunnen autobranden in een vroegtijdig stadium worden gedetecteerd. Om rookschade tot een minimum te beperken zou gedacht kunnen worden bij het ontwerp aan een RWA systeem (Rook Warmte Afvoer).  Hierdoor wordt de rookschade beperkt tot een minimum en kan de garage ook snel weer in gebruik genomen worden. ExcelAir is de RWA specialist op het gebied van parkeergarages en adviseert u graag.