Seniorencomplex in den haag ontruimd na autobrand in parkeergarage

In de parkeergarage onder een seniorencomplex aan de Donker Curtiusstraat in Den Haag zijn donderdag twee auto’s uitgebrand. Vanwege de hevige rook werden de bovenliggende woningen door de brandweer ontruimd.  De brandweer had de brand in de twee auto’s snel onder controle, laat een woordvoerder weten. ‘Maar er kwam zoveel rook bij vrij dat we besloten hebben om alle woningen in het seniorencomplex uit voorzorg te ontruimen.’

Het bovenstaande artikel is te lezen op omroepwest.nl.

Een vroegtijdige tijdige ontdekking van een autobrand door middel van snelle rookdetectie met automatische ontruiming zijn van levensbelang. ExcelAir is de specialist op het gebied van betrouwbare branddetectie voor parkeergarages.

Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling. ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is nummer 7 dit jaar.