Parkeergarage Zevenaar stond blank

Beide verdiepingen van de parkeergarage in het centrum van Zevenaar stonden blank in de  laatste week van december 2021. Helemaal nieuw is het probleem niet. De garage op het Masiusplein kampt al sinds de realisatie, tien jaar geleden, met waterproblemen. Op deze bewuste dag stonden beide parkeerverdiepingen blank. Druppels hangen aan het plafond.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Zevenaar is het een bekend probleem: ,,Maar niet gevaarlijk. De oorzaak is een niet volledig goed werkend ventilatiesysteem in combinatie met erg vochtig weer.”

Het bovenstaande artikel is te lezen op de website van De Gelderlander

De conclusie van de woordvoerder van de Gemeente Zevenaar is wellicht niet geheel juist. ExcelAir heeft met name veel ervaring met deze lastige materie die helaas een aantal keren per jaar kan voorkomen. Door extreme temperatuur stijgingen condenseert de warme lucht die middels het ventilatie systeem binnen komt op het koude plafond. Extra ventileren maakt het probleem alleen maar groter daar er door meer ventilatie nog meer warme lucht van buiten wordt aangevoerd waardoor het probleem juist tijdelijk groter wordt. Veel brandmeldinstallatie voorzien van rookmelders zullen met dit weer storingen en loze meldingen veroorzaken dit wordt als zeer vervelend ervaren. Oplossing zijn er gelukkig ook door het branddetectie systeem uit te voeren op basis van aspiratie. Hierdoor bent u nog steeds verzekerd van een zeer snelle rookdetectie maar wordt het vocht probeem t.g.v. weer prima ondervangen. Wij adviseren u graag voor uw bestaande parkeergarage.