Parkeergarage UMCG-Noord ontruimd vanwege brand

In de parkeergarage UMCG-Noord is maandagmiddag 17 april brand uitgebroken. Daarbij liep één persoon letsel op vanwege het inhaleren van rook. In de parkeergarage ontstond brand in één van de geparkeerde voertuigen. De brandweer wist de brand snel te blussen en te voorkomen dat het vuur zich uitbreidde.

De parkeergarage werd snel ontruimd, maar dat kwam te laat voor één persoon. Het slachtoffer is bij het ziekenhuis binnengebracht, omdat deze persoon rook had ingeademd. De parkeergarage is inmiddels weer open.

Lees hier het volledig artikel op de website van oogtv.

Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling. ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is voor zover onze informatie strekt nummer 4 in 2023.

Met een rookdetectiedetectiesysteem op basis aspiratie kunnen dergelijke branden al in een zeer vroegtijdig stadium ontdekt worden. Uiteraard is hierbij een geverifieerde doormelding naar PAC of RAC van groot belang. ExcelAir kan u helpen met het advies van deze branddetectie systemen en heeft zeer lange ervaring met het toepassen van dergelijke stabiele branddetectiesystemen in parkeergarage. Wij staan u graag te woord.