Old-timer brandt uit in parkeergarage Amsterdam

Maandagavond 30 augustus j.l. was er brand ontstaan in een oldtimer aan de Van Leijenberghlaan in Amsterdam. Een old-timer heeft door onbekende oorzaak vlam gevat in een parkeergarage. Het voertuig is aan de voorkant compleet uitgebrand. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is onbekend.

Het bovenstaande artikel is te lezen op de website van hardnieuws.nl

Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling. ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is nummer 6 dit jaar.

Of het nu gaat om oldtimers, conventionele brandstof voertuigen of elektrische voertuigen het snel ontdekken van een autobrand is van groot belang voor de ontruiming van een gebouw en eventuele inzet van de brandweer. Een snel reagerend branddetectiesysteem op basis van rook draagt hier in hoge mate aan bij. Rook detectie op basis van aspiratie is het systeem wat ExcelAir al vele jaren toepast en met groot succes. Het systeem is uiterst stabiel en kent nauwelijks loze meldingen t.g.v. vocht, vuil en weersinvloeden. Aan in bestaande garages is het systeem op zeer eenvoudige wijze achteraf aan te brengen.

Neem gerust contact op met 1 van onze specialisten zij helpen u graag verder.