Meerdere voertuigen in brand in parkeergarage Rotterdam

Op 2 april was een zeer grote brand ontstaan in een parkeergarage onder een appartementencomplex aan de Vuurplaat in Rotterdam.

Meerderde auto’s staan in de brand en dit gaat gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweer is met meerdere voertuigen aanwezig om de brand te bestrijden. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk.

Het bovenstaande artikel is te lezen op hardnieuws.nl

De parkeergarage was gedeeltelijk gelegen boven het maaiveld. Bij een autobrand in dergelijke parkeergarage kan de rook en brandoverslag gemakkelijker plaatsvinden richting de bovengelegen woningen. Hierdoor kan de ontvluchting van het gebouw bemoeilijkt worden. Een snel adequaat reagerend branddetectie systeem die vroegtijdig signaleert kan essentieel zijn. ExcelAir heeft hiervoor diverse oplossingen in huis, ook voor uw bestaande garage bieden wij unieke systemen om een deze garage zo goed mogelijk af te stemmen op de huidige ontwikkelingen.

Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling. ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is nummer 5 dit jaar.