Grote brand in parkeergarage het Baken in Pijnacker verwoest meerdere auto’s

Op zaterdagmorgen 28 januari omstreeks 06.25 uur was brand ontstaan in een parkeergarage aan Het Baken in Pijnacker. De brand zorgde voor een forse rookontwikkeling. In de parkeergarage stonden meerdere auto’s in brand. Al snel werd de brand opgeschaald naar het sein ‘grote brand’. Meerdere brandweervoertuigen werden ingezet. Brandweerlieden hebben de brand geblust. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is onbekend. De brand heeft voor veel schade gezorgd. Niemand was gewond geraakt bij de brand.

Lees hier het volledige bericht op hardnieuws.nl

Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling. ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is voor zover onze informatie strekt nummer 1 in 2023.

Gezien de vele uitgebrande auto’s betekend dat de brand zich wellicht over langere tijd heeft kunnen ontwikkelen. Met een rookdetectiedetectiesysteem op basis aspiratie kunnen dergelijke branden al in een zeer vroegtijdig stadium ontdekt worden. Uiteraard is hierbij een geverifieerde doormelding naar PAC of RAC van groot belang. ExcelAir kan u helpen met het advies van deze branddetectie systemen en heeft zeer lange ervaring met het toepassen van dergelijke stabiele branddetectiesystemen in parkeergarage. Wij staan u graag te woord.