Deze brandweerauto blust elektrische auto’s op spectaculaire wijze

De Hiload 6×6 Rapid Intervention Vehicle wordt door zijn scheppers aangeprezen als de ultieme brandweerauto. Met opgelost schuurmiddel in het bluswater spuit dit voertuig dwars door plaatwerk en accu’s.

Elektrische auto’s mag je lang niet in elke parkeergarage onder een appartementencomplex parkeren. Dat heeft niet alleen te maken met het vaak hogere gewicht van elektrische auto’s, waarop oudere parkeergarages wellicht niet zijn berekend. De angst voor brandende accu’s speelt eveneens een rol. Het Engelse Prospeed Motorsport komt nu met een brandweerwagen die volgens het bedrijf ideaal is voor het blussen van dit soort branden in parkeergarages. De Hiload 6×6 Rapid Intervention Vehicle (RIV) is een zeswielige gevaarte dat is gebouwd op basis van een Toyota Hilux. Met zijn hoogte van 1,85 meter is-ie ongeveer net zo hoog als een Range Rover. De blusauto kan daardoor – in tegenstelling tot een traditionele brandweerwagen – wél de meeste parkeergarages in.

Lees hier het volledig artikel op de site van het AD.

Wellicht kan deze oplossing bijdragen in de problematiek omtrent de toename van stallen van electrische voertuigen in ondergrondse parkeergarages. Nu wordt er geadviseerd door Brandweer Nederland om electrische voeruigen te stallen nabij de inrit van de parkeergarage. Maar dit is natuurlijk slechts een tijdelijke en niet houdbare oplossing gezien de toename van electrische voertuigen.