Brandende auto in parkeergarage Emmen zorgt voor verkeerschaos

Een brandende auto heeft woensdagmiddag 26 mei in een parkeergarage aan de Westerstraat in Emmen voor een verkeerschaos gezorgd. Nadat de brandweer het vuur had geblust en het voertuig samen met de politie naar buiten had gerold, ontstond in de garage en daarbuiten een lange wachtrij.

Voor een openbare parkeergarage is het essentieel dat deze garage weer snel opengaat. De gekozen brandveiligheidsinstallaties dragen hier in sterke mate aan bij. Bij een autobrand is de rookschade vaak aanzienlijk. Een Rook Warmte Afvoer systeem draagt bij aan de vermindering van rook- en roetschade waardoor de garage vaak binnen afzienbare tijd weer in gebruik genomen kan worden. Uiteraard is hierbij een snelle detectering van rook belangrijk zodat de brandweer de brand tijdig ontdekt en kan aanvangen met de bluswerkzaamheden. Heeft u interesse in RWA systemen voor uw bestaande of nieuwe garage? Neem gerust contact op met onze specialisten.

Het bovenstaande artikel is te lezen op de website van het dagblad van het Noorden.

Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling. ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is nummer 5 dit jaar. De brand heeft zich beperkt tot 1 auto.