Brand in parkeergarage Willem de Zwijgerlaan Amsterdam

In een parkeergarage in Amsterdam is in de nacht van 4 april brand uitgebroken. Rond 02.00 uur werd de brand aan de Willem de Zwijgerlaan ontdekt. Er werd vrij snel opgeschaald naar middelbrand. De brand is door de brandweer geblust. Het is nog onduidelijk hoe groot de schade precies is en wat de oorzaak van de brand geweest is.

Het bovenstaande artikel is te lezen op de website van amsterdamsdagblad.nl

Dergelijke branden kunnen verder ontwikkelen tot grotere branden daarom is het van belang dat deze vroegtijdig ontdekt wordt. Bij garages groter dan 1.000m2 is gelukkig een brandmeldinstallatie verplicht. Een goed werkende brandmeldinstallatie met doormelding kan erger voorkomen. ExcelAir is de specialist op het gebied van branddetectie in parkeergarages.

Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling. ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is nummer 4 dit jaar. De brand heeft zich beperkt tot 1 auto.