Brand in parkeergarage Kousteensedijk Middelburg

De brand ontstond rond 04.40 uur op het onderste parkeerdek van de parkeergarage onder het voormalige belastingkantoor aan de Kousteensedijk. Omdat het risico bestond dat meerdere auto’s vlam zouden vatten, schaalde de brandweer al snel op naar grote brand waardoor drie blusvoertuigen en een hoogwerker werden opgeroepen voor het incident.

Volgens de brandweer zou de brand beperkt zijn gebleven tot één auto. Rond 05.10 uur konden de bluslieden melden dat het vuur geblust was. Hierop zijn de brandweermedewerkers gestart met het ventileren van de garage. Binnen hing namelijk veel rook, aldus de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

Rond 05.30 uur kon de officier van dienst het sein ‘brand meester’ geven. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.

Het bovenstaande artikel is te lezen op de website van HvZeeland.

Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling. ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is voorzover onze informatie strekt nummer 3 dit jaar.

Snelle branddetectie met plaatsbepaling en doormelding draagt bij aan de start van de bluswerkzaamheden. ExcelAir is de expert op dit vakgebied en kan u hierin adviseren.