Brand in parkeergarage Haga ziekenhuis in Den Haag

En een auto die geparkeerd stond in een parkeergarage van het Haga ziekenhuis in Den Haag is recentelijk een brand ontstaan. Omdat het een beginnende brand betrof kon de brandweer het vuur snel blussen. De brandweer heeft de auto uit de parkeergarage gehaald voor verdere inspectie. De oorzaak van het beginnende brandje is een oververhitte motor.

Het bovenstaande artikel is te lezen op de website van het Zoetermeers Dagblad.

Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling. ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is voor zover onze informatie strekt nummer 5 dit jaar.

Door een snel reagerend branddetectiesysteem kunnen autobranden in een vroegtijdig stadium worden gedetecteerd. Optische branddetectie is daarom essentieel. Systemen met traditionele rookmelders zijn helaas gevoelig voor vocht, vuil en weersinvloeden. ExcelAir biedt de oplossing middels een branddetectiesysteem op basis van aspiratie. Een zeer betrouwbaar en stabiel systeem welke reeds vele jaren door ons wordt toegepast. Loze meldingen en overlast door weersinvloeden worden hierbij tot een absoluut minimum gereduceerd.