Brand breekt uit in parkeergarage in Assen schade is beperkt

Aan de Stelling in Assen is op 6 juni brand uitgebroken in een parkeergarage. Daarbij liep één auto flinke schade op. De brandweer wist te voorkomen dat andere geparkeerde auto’s ook in brand vlogen. De parkeerplekken bevinden zich op de begane grond onder een woningcomplex.  Onderzoek moet uitwijzen of er sprake is geweest van brandstichting.

Het bovenstaande artikel is te lezen op de website van rtvdrenthe.

Een brand in een parkeergarage hoeft per definitie niet alijd te leiden tot veel materiele schade aan het gebouw zoals we dit in dit artikel kunnen zien / lezen. Bij een snel reagerend branddetectiesysteem met doormelding naar een Particulier (PAC)- of Regionale Alarmcentrale (RAC) kan de brandweer zeer snel ter plaatse zijn. In veel gevallen beperkt de schade zich tot het brandende voertuig.

Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling. ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is nummer 6 dit jaar. De brand heeft zich beperkt tot 1 auto.