Autobrand Kanaalschiereiland in Alkmaar

Een auto is woensdagmiddag 3 juni in de bovengrondse parkeergarage Kanaalschiereiland in Alkmaar in brand gevlogen. De brand heeft zich gelukkig beperkt tot 1 auto.

De brandweer rukte met veel materiaal uit en kreeg het vuur snel onder controle. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan en hoeveel schade er aan de auto en parkeergarage is. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Het bovenstaande artikel is te lezen op noordhollandsdagblad.nl.

Gelukkig kan bij een bovengrondse parkeergarage de rook en warmte die ontstaat bij een autobrand door de natuurlijke invloeden van wind goed worden afgevoerd. Niettemin blijft de kans op overslag en uitbreiding van brand aanwezig. Goede en snelle branddetectie is daarom essentieel. In garages waar de wind een invloed heeft op het binnenklimaat werkt een thermisch detectie systeem te traag.  ExcelAir b.v. adviseert daarom snelle rookdetectie op basis van aspiratie.  Maak eens een vrijblijvende afspraak met onze specialisten zij kunnen u optimaal adviseren.Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling.

ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is nummer 8 dit jaar.