Autobrand in parkeergarage winkelcentrum De Mare in Alkmaar

De brandweer kwam moeilijk bij de brand omdat de ingang van de garage te laag was voor de brandweerwagen. Met lange slangen lukte het om de auto te bereiken, de brand was snel geblusd.  Tijdens de werkzaamheden was de garage afgesloten. Er waren meerdere politie-eenheden ter plaatse om de brandweer te ondersteunen.

Het bovenstaande artikel is te lezen op de website van het Noordhollands Dagblad.

Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling. ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is nummer 2 dit jaar.

Vreemd aan bovenstaand artikel is dat men stelt dat de ingang van de garage te laag zou zijn. Hoogst ongebruikelijk om te trachten met een brandweer auto een parkeergarage trachten in te rijden wetende dat een doorsnee parkeergarage een gemiddelde inwendige hoogte heeft van 2,5 meter.  Conform het bouwbesluit dient een bouwwerk een toereikende bluswater voorziening te hebben.