Autobrand in parkeergarage Vlissingen

Door nog onbekende oorzaak brak er rond 16.00 uur brand uit onder de motorkap van een oude BMW. De brand activeerde het automatische brandmeldsysteem waardoor de brandweer van Vlissingen met spoed ter plekke werd gestuurd. De vlammen sloegen plotseling uit de auto toen de bestuurder de parkeergarage wilde verlaten. In korte tijd kon het vuur gedoofd worden met een in de kelder standaard aanwezige schuimblusser. De brandweer hoefde na aankomst niets meer te doen.  Het is niet bekend of de parkeergarage door de brand schade heeft opgelopen.

Het belang van een snel reagerend brandmeldsysteem is van wezenlijk belang voor een snelle ontdekking van een beginnende autobrand. ExcelAir adviseert daarom altijd de toepassing van rookdetectie en past hiervoor aspiratie systemen voor toe.  Geïnteresseerd?  Neem een vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Het bovenstaande artikel is te lezen op HVZeeland.nl

Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling. ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is nummer 6 dit jaar.