Autobrand in parkeergarage Phoenixstraat Delft

In de Phoenixgarage aan de Phoenixstraat in Delft heeft op 18 maart j.l. een auto in de brand gestaan.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse en begon meteen met het blussen van de brand. De brand was snel onder controle.  Een omstander gaf aan dat het ging om een elektrisch voertuig. Om die reden werd er door de brandweer een waterwinning opgebouwd en stonden zij stand-by voor als het voertuig zichzelf opnieuw ging ontbranden. Het was niet zeker of het daadwerkelijk ging om een elektrisch voertuig. Hoe het voertuig in brand kon vliegen is onbekend. De parkeergarage was ontruimd en volledig afgesloten maar inmiddels weer volledig in bedrijf.

Het bovenstaande artikel is te lezen op de website van district8.net

Door een snel reagerend branddetectiesysteem kunnen autobranden in een vroegtijdig stadium worden gedetecteerd. Optische branddetectie is daarom essentieel. Systemen met traditionele rookmelders zijn helaas gevoelig voor vocht, vuil en weersinvloeden. ExcelAir biedt de oplossing middels een branddetectiesysteem op basis van aspiratie. Een zeer betrouwbaar en stabiel systeem welke reeds vele jaren door ons wordt toegepast.  Loze meldingen en overlast door weersinvloeden worden hierbij tot een absoluut minimum gereduceerd.

Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling. ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is nummer 3 dit jaar. De brand heeft zich beperkt tot 1 auto.