Autobrand in parkeergarage in Haarlem

Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling. ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is nummer 4 dit jaar.

In parkeergarage de Raaks in Haarlem is op 28 maart j.l. brand uitgebroken. Een auto is door onbekende oorzaak volledig uitgebrand. De brandweer was met meerdere voertuigen ter plaatse. Er zijn geen gewonden gevallen door de brand.

Het bovenstaande artikel is te lezen op des site van haarlemsdagblad.nl.

Het is van groot belang voor de ontvluchting en bestrijding van een autobrand in een parkeergarage dat het aanwezige branddetectiesysteem snel reageert bij een beginnende autobrand. ExcelAir adviseert daarom de toepassing van een optisch branddetectiesysteem op basis van aspiratie in een garage.  Een aspiratie detectiesysteem is reageert zeer snel op rook en heeft de positieve eigenschap dat het bijna niet gevoelig is voor vervuiling en weersinvloeden van buitenaf. Dit in tegenstelling tot punt rookmelders. Ook voor bestaande parkeergarage is een aspiratie branddetectie systeem een perfecte oplossing voor de vervanging van uw oude brandmeldinstallatie. Wij adviseren u graag.