Autobrand in parkeergarage De Terp Capelle aan den IJssel

Een auto is zaterdagmorgen 18 maart in de parkeergarage van winkelcentrum de Terp in Capelle aan den IJssel in brand gevlogen. De brand die aan de binnenzijde ontstond werd ontdekt door medewerkers van Handhaving. De brandweer rukte met meerdere wagens uit, bij aankomst bleek gelukkig dat de brand door vermoedelijk zuurstofgebrek al grotendeels was gedoofd. De brandweer heeft de auto van binnen geblust met water.

Lees hier het volledige artikel op de website van nieuws op beeld.

Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling. ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is voor zover onze informatie strekt nummer 3 in 2023.

Nu werd de brand ontdekt door medewerkers van de handhaving. Mooier was het geweest als deze brand automatisch was ontdekt door een brandmeldinstallatie met een doormelding naar een PAC.  Niet bekend is of deze grotere garage voorzien is van een branddetectiesysteem. Op basis van bouwbesluit 2012 zou dit wel het geval moeten zijn. Wij adviseren u graag in de toepassing van brandmeldinstallatie voor uw bestaande parkeergarage en staan u graag te woord!