Autobrand in de Monseigneur Zwijnsenstraat te Breda

Bij een brand in de parkeergarage onder een appartementencomplex in de Monseigneur Zwijnsenstraat in Breda zijn recentelijk honderd appartementen ontruimd. De brand ontstond rond kwart over acht. Alle woningen werden gecontroleerd op koolmonoxide. Bewoners werden opgevangen.

De brandweer sprak van een ‘zeer grote brand’, negen auto’s stonden in brand. Het vuur werd bestreden door meerdere eenheden. Ook was er veel politie op de been, in de omgeving werden enkele wegen lange tijd afgesloten. De meeste bewoners hadden zelf een plek waar ze terechtkonden. De brand was rond half tien onder controle. De verwachting van de brandweer was dat bewoners in de loop van de nacht weer naar huis zouden kunnen. De veiligheidsregio waarschuwde omwonenden uit de buurt te blijven in verband met de rook. “Blijf uit de rook en sluit bij overlast ramen en deuren en zet ventilatie uit”, aldus de brandweer. Negen mensen hadden ademhalingsklachten omdat ze rook binnenkregen, zes van hen moesten naar het ziekenhuis.

Lees hier het volledige artikel op de website van Omroep Brabant.

Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling. ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is voor zover onze informatie strekt nummer 7 in 2022.

Negen auto’s in de brand betekend dat de brand zich wellicht over langere tijd heeft kunnen ontwikkelen. Met een rookdetectiedetectiesysteem op basis aspiratie kunnen dergelijke branden al in een zeer vroegtijdig stadium ontdekt worden. Uiteraard is hierbij een geverifieerde doormelding naar PAC of RAC van groot belang. ExcelAir kan u helpen met het advies van deze branddetectie systemen en heeft zeer lange ervaring met het toepassen van dergelijke stabiele branddetectiesystemen in parkeergarage. Wij staan u graag te woord.