Auto uitgebrand in parkeergarage in Alkmaar

In de nacht van dinsdag op woensdag d.d. 13-11-2019 datum is in de Kanaalschiereiland parkeergarage in Alkmaar een auto in brand gevlogen. De in brand staande Volvo veroorzaakte flink wat rookontwikkeling. De garage en een deel van de omgeving stonden vol met rook, terwijl het brandalarm van de garage voluit loeide.

Politie en brandweer waren snel met meerdere eenheden ter plaatse, maar er kon niet voorkomen worden dat de getroffen auto geheel uitbrandde. Ook een auto die naast de Volvo geparkeerd stond liep lichte schade op. De politie doet onderzoek naar de oorzaak.
Ook in grotendeels open en natuurlijk geventileerde parkeergarage (groter dan 1.000m2) is een goed functionerend branddetectie essentieel voor een snelle ontdekking van een autobrand. Lastiger hierbij is om een goede keuze te maken in het toe te passen branddetectie systeem immers weersinvloeden en vuil en vocht hebben hier grote invloed op. Laat u adviseren door ExcelAir die al meer dan 15 jaar heeft in de advisering en aanleg van dergelijke complexe branddetectiesystemen.

Lees hier het volledige artikel.

Bron website alkmaarcentraal.nl