Auto in brand in parkeergarage onder appartementencomplex in Den Haag

In een parkeergarage onder een appartementencomplex aan de Sirtemastraat in Den Haag is in de nacht van woensdag 3 januari brand uitgebroken. Een geparkeerde auto stond in lichterlaaie. Daardoor werden tien woningen ontruimd. Er is niemand gewond geraakt. De hulpdiensten kregen rond 02.15 uur melding van een autobrand in Den Haag. Eenmaal ter plaatse bleek het om een voertuig te gaan die in een parkeergarage onder een appartementencomplex stond. De brandweer heeft volgens Haaglanden Veilig extra personeel en voertuigen laten komen om het vuur te bestrijden. Om de brand te blussen, werd het vuur aan twee kanten bestreden.

Auto uitgebrand
Uit voorzorg werden tien appartementen ontruimd. Daardoor stonden bewoners enige tijd in de kou op straat. Doordat de brandweer snel ter plaatse was, is de schade beperkt gebleven. Wel is de auto volledig uitgebrand. Er is niemand gewond geraakt door de brand. Een paar uur later mochten de bewoners terug naar hun woning. De oorzaak van de brand is niet duidelijk. Daar doet de politie de komende tijd verder onderzoek naar.

Lees hier het volledige artikel op de website van het AD.

ExcelAir, dat al enkele jaren statistieken bijhoudt over autobranden in Nederlandse parkeergarages, publiceert deze informatie op hun website om zowel het publiek als zichzelf bewust te maken van dit probleem en het belang van goede brandpreventie. Volgens hun gegevens betreft dit de eerste parkeergarage brand in Nederland in 2024.

Het installeren van een branddetectiesysteem in parkeergarages onder appartementen, ongeacht de grootte, is een verstandige en verantwoordelijke keuze. Door vrijwillig te investeren in brandveiligheid, kunnen eigenaren en beheerders de risico’s minimaliseren, de veiligheid van bewoners waarborgen en kostbare eigendommen beschermen en het appartementencomplex weer snel in gebruik nemen.