Auto gaat in vlammen op in parkeergarage Zandvoort; veel rook, één persoon naar ziekenhuis en woningen ontruimd

Een auto is recentelijk in vlammen opgegaan in een parkeergarage aan het Darwinhof in Zandvoort. Een tweede auto raakte beschadigd. Bovenliggende woningen moesten worden ontruimd en één persoon is in verband met rookinhalatie naar het ziekenhuis gebracht.

De brand werd even voor 3.00 uur ontdekt. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Bij aankomst stond de auto in lichterlaaie; meer dan de brand blussen, kon de brandweer dan ook niet. De auto is total loss, een tweede auto raakte door de hitte beschadigd. Meerdere woningen boven de parkeergarage moesten worden ontruimd vanwege de rookoverlast. De appartementen zijn na de bluswerkzaamheden door de brandweer gecontroleerd op de aanwezigheid van gevaarlijke hoeveelheden koolstofmonoxide (CO). Eén persoon is ter controle naar het ziekenhuis gebracht in verband met rookinhalatie.

Het bovenstaande artikel is te lezen op de website van het Noordhollands Dagblad.

Autobranden in parkeergarages staan al een langere tijd in de belangstelling. ExcelAir houdt de Nederlandse autobranden in parkeergarages al enige jaren zo goed mogelijk bij en publiceert deze op de website. Op deze wijze ontstaat voor u en voor ons er inzicht in de aantallen en omvang van de branden in Nederland. De brand in de onderstaande garage is nummer 6 dit jaar. De brand heeft zich beperkt tot 1 auto.