In de kruipruimte van de appartementen en woningen staat (regen-)water, zelfs staat één woning al bijna 2 jaar leeg i.v.m. vochtproblemen.
Hiervoor is afgelopen weekend tevens de brandweer uitgerukt, die een storingsmelding ontvangen en ter plaatse dienen te komen. Echter kon de brandweer weer ter onverrichte zaken huiswaarts keren, zonder de problematiek op te kunnen lossen. Dit schijnt overigens met enige regelmaat te gebeuren. Daarnaast schijnt ook dat de parkeergarage overlast heeft van water of vocht, waarvoor ventilatoren vaak op volle toeren gaan draaien en behoorlijk veel lawaai veroorzaken. De bewoners ervaren deze geluidsoverlast vooral in de avond- en nachtelijke uren en hebben dit meermaals kenbaar gemaakt bij vastgoedeigenaren en gemeente.
Lees hier het volledige artikel op de site van omroep Venray.nl
Dergelijke vochtproblemen veroorzaken in veel gevallen een brandalarm waardoor de ventilatoren op vol vermogen gaan draaien. Ook kan het branddetectie systeem inmiddels verouderd zijn waarbij corrosie kan optreden in de brandmelders waardoor zogenaamde spontane brandalarmen kunnen optreden ten gevolge van een instabiel branddetectiesysteem. De theoretisch levensduur van een branddetectiesysteem wordt meestal gezet op 10 jaren. Wij adviseren daarom om bij een snelle toename van dergelijke meldingen over te gaan tot renovatie / vervanging van onderdelen waarbij overlast van loze meldingen tot een minimum worden beperkt en het systeem betrouwbaar blijft.